Dina nya kunder finns där ute – de har bara inte hittat dig än.

Du har tjänster och produkter som är i toppklass. Du har en ny fin hemsida som gör det enkelt för besökarna att bli kunder. Det enda du saknar är besökare.

Att sökoptimera din hemsida kan vara den bästa investeringen du kan göra i ditt företag. När fler kunder som söker efter dina tjänster hittar dig kommer din försäljning att öka.

Sökoptimera hemsida

Var är bästa stället att gömma dig på ifall du vill vara säker på att inte bli hittad? Sidan 2 på Google.

Hur många länkar klickade du på sist du gjorde en sökning på Google? Bläddrade du hela vägen till sista sidan och läste igenom alla sökresultaten noggrant?

Självklart inte – du tittade säkert bara på de översta länkarna och valde den bästa av dem.

Mer än 90% av alla internetanvändare klickar bara på sökresultaten på första sidan. Det är därför det är så viktigt med sökoptimering. Om du inte syns på första sidan så är risken stor att du inte syns alls.

Det är i runda slängar 200 viktiga faktorer som påverkar din placering hos Google. Dessa ändras dessutom ständigt.

Med så många faktorer att hålla reda på kan det vara skönt att ha en expert vid din sida som ser till att allt blir rätt.

Vill du ha fler kunder? Eller räcker det nu?

Sökmotoroptimering, eller SEO, är en av de viktigaste komponenterna i digital marknadsföring, särskilt för dig som småföretagare som vill öka din synlighet online.

SEO innebär kort och gott att du finjusterar din hemsida och innehållet på den för att göra den mer attraktiv för sökmotorer som Google. Men varför är det så viktigt?

När potentiella kunder söker efter dina produkter eller tjänster på webben, är det troligast att de väljer något av de allra första resultaten som sökmotorerna visar. Om din hemsida är optimerad för relevanta söktermer och nyckelord ökar chansen markant för att den ska hamna högre upp i sökresultaten. Det innebär mer trafik till din hemsida, som i sin tur kan leda till fler förfrågningar och mer försäljning.

För småföretagare, där varje kund och varje försäljning spelar stor roll, kan SEO vara skillnaden mellan att bli hittad eller vara osynlig på webben.

En väloptimerad hemsida ger dig inte bara en bättre position i sökresultaten, utan förbättrar också upplevelsen för besökarna. Det innebär att när de kommer till din hemsida hittar de snabbt det de letar efter och stannar längre, och det ökar sannolikheten för att de ska bli kunder.

Genom att investera i SEO ser du till att ditt företag inte bara når ut till din målgrupp, utan också framstår som relevant och trovärdigt inom din nisch.

Med en strategisk SEO-plan kan du effektivt konkurrera på marknaden även mot större aktörer genom att rikta in dig på specifika söktermer och kundsegment. Det är en kraftfull taktik för att bygga ett långsiktigt, hållbart företagande i en alltmer konkurrensutsatt digital värld.

SEO-processen i ett nötskal

Sökmotoroptimering är en viktig process för att göra att din hemsida syns högre upp i sökmotorernas resultatlistor. Det här är de steg som i regel ingår i våra SEO-projekt:

Analys av din hemsida och din bransch

Vi börjar med att analysera din hemsida och den nuvarande SEO-situationen. Det innebär att vi granskar hemsidans struktur, innehåll och befintlig status på sökmotorerna.

Vi utför också en branschanalys för att förstå marknaden för din målgrupp och för att identifiera nyckelord som är relevanta.

Nyckelordsanalys

Här identifierar vi vilka söktermer och fraser som din målgrupp använder när de söker efter dina produkter eller tjänster. Vi väljer nyckelord som är mest relevanta och som har hög potential att ge dig nya kunder.

On-Page SEO

Vi optimerar din hemsidas innehåll och struktur för att se till att den är sökmotorvänlig. Det inkluderar att optimera titlar, metabeskrivningar, huvudrubriker och att säkerställa att allt innehåll är relevant och av hög kvalitet.

Vi implementerar också interna länkar och ser till att hemsidan har en logisk och användarvänlig navigering.

Teknisk SEO

Den här delen omfattar förbättring av hemsidans tekniska förutsättningar, som laddningshastighet, mobilanpassning och säkerhet. Vi ser till att din hemsida är snabb och tillgänglig för både användare och sökmotorer.

Off-Page SEO

Vi arbetar med att bygga din hemsidas auktoritet genom länkar från andra respekterade hemsidor. Det inkluderar länkbygge, gästbloggande och andra strategier för att förbättra din hemsidas rykte och synlighet.

Innehållsmarknadsföring

Vi ser till att skapa och distribuera värdefullt, relevant och konsekvent innehåll för att locka och behålla en tydligt definierad publik. Detta stärker din hemsidas relevans och auktoritet.

Kontinuerlig övervakning och optimering

SEO är en pågående process. Vi övervakar regelbundet din hemsidas prestanda, spårar förändringar i sökmotorernas algoritmer och justerar strategier för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Genom den här processen hjälper vi dig att förbättra din hemsidas synlighet, locka mer relevant trafik och i slutändan, öka din försäljning.

Vi är bara en kontakt bort...

Vi är närmare än du tror. Kontakta oss för att komma igång.

Webbyrå i Stockholm