Är din hemsida lika professionell som du?

I en värld där ingen vet vem du är gäller det att göra ett fantastiskt första intryck.

Samtidigt som det aldrig varit enklare att göra en hemsida, med alla verktyg och mallar som finns tillgängliga idag, så har det heller aldrig varit svårare.

Konkurrensen på webben är stenhård och att skapa en professionell hemsida handlar mer om psykologi än om teknik och grafik.

Skapa hemsida för företag

Att skapa en hemsida från en färdig mall är billigt och den är byggd för att passa alla. Som en tubsocka ungefär.

Våra hemsidor är istället skräddarsydda för att visa ditt företags personlighet och framhäva alla era bästa sidor så den passar dig som handen i handsken.

Du har mindre tid än du tror på dig att skilja dig från mängden och fånga dina besökares intresse.

Om du misslyckas så är de borta för gott.

Kontakta oss om du vill ha hjälp att skapa en hemsida och lyckas på webben.

Tänk om du hade den bästa hemsidan i din bransch...

När man inte riktigt vet vad man köper så kan det lätt bli fel.

Antingen köper man det billigaste man kan hitta för att inte förlora alltför mycket ifall det skulle bli fel (hemsida som hemsida, eller hur?). Eller så köper man det dyraste man kan få tag på för säkerhets skull (ju dyrare desto bättre).

Det är som att köpa en bil. Du kan få tag på en begagnad Fiat Punto från 1996 för 15.000 kr på Blocket. Den rullar framåt, men är inget att lita på när du ska ut på en viktig långresa.

Eller så kan du köpa en Audi R8 med V12-motor för 1.500.000 kr. Den fungerar garanterat, och fort går det också, men den är kanske lite onödigt dyr och ganska opraktisk när du ska iväg och veckohandla.

Därför är det bättre att köpa det du verkligen behöver och som passar bäst för dina behov.

I vissa fall matchar behov och budget, men i andra fall får man anpassa något av dem. Vi ser till så du får ut så mycket som möjlig av din budget när det gäller hemsidor.

Ta första steget

Kontakta oss för att komma igång med att skapa din nya hemsida.

Att få besökarna att komma till din hemsida är bara början. Det svåra är att få dem att stanna.

Det är förmågan att omvandla besökare till kunder som skiljer en professionell hemsida från en billig paketlösning.

Första intrycket är viktigt

Att första intrycket är viktigt vet du så klart redan.

Dagens internetanvändare har höga förväntningar och du har bara sekunder – kanske till och med bara millisekunder – på dig att övertyga dina besökare om att din hemsida är värd att ödsla någon tid på.

Om du misslyckas så är de borta för gott.

Det andra intrycket är minst lika viktigt

Det är detaljerna som gör helheten och är så viktiga. En slarvigt gjort hemsida kan se bra ut på ytan, men ger dig inte särskilt många nya kunder.

Det är därför vi lägger så mycket tid på att analysera dina besökares beteenden och skapa ett flöde och en upplevelse som leder dem till att bli dina kunder.

I slutändan är det inte antalet besökare som räknas – utan hur många av dem som väljer att bli dina kunder.

Det viktigaste är därför inte att din hemsida är den första som besökarna klickar på i sökresultaten, utan att det blir den sista.

Projektprocessen – från idé till lansering

Vår projektprocess är utvecklad under flera år för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig som kund, och ändå säkerställa att du får en hemsida av högsta kvalitet som motsvarar det du vill ha.

1. Kort introduktionsmöte: Vi inleder med ett kort introduktionsmöte på telefon eller video för att förstå dina grundbehov och mål och för att berätta om vad vi kan hjälpa dig med.

2. Förberedelse för utvärderingsmöte: Efter introduktionsmötet förbereder vi ett detaljerat utvärderingsmöte för att fördjupa oss i dina specifika behov och förväntningar.

Vi tar reda på så mycket som möjligt om dina produkter och tjänster, din målgrupp och din bransch för att vara så förberedda som möjligt inför utvärderingsmötet, så det blir så effektivt som möjligt.

3. Utvärderingsmöte: Under det här mötet, som vi oftast kör på Teams eller Zoom för att vara så effektiva som möjligt, diskuterar vi i detalj dina önskemål.

Vi presenterar eventuellt ett första förslag på lösning och projektupplägg utifrån våra förberedelser och det vi kommit fram till under mötet.

Om vi inte kan presentera ett lämpligt förslag och ge dig ett exakt pris redan på mötet så kommer du att få det inom någon dag efter mötet.

4. Beslut från dig: Efter utvärderingsmötet, när du fått ett förslag på en lösning och ett exakt pris, har du tid att överväga om du vill fortsätta med oss. Vi står redo att dra igång projektet när du är redo.

5. Projektstart och onboarding: När du bestämt dig för att gå vidare startar vi projektet och du får en onboardingmapp med information om projektets olika faser, och vilket material vi kommer att behöva från dig, som exempelvis logofiler, eventuell grafisk profil etc.

6. Framtagning av sitemap och moodboard: Vi tar fram en sitemap, som visar webbplatsens struktur och flöde, och ett moodboard, för att definiera den visuella stilen.

7. Design av wireframe: Vi skapar en wireframe, en skiss av webbplatsens layout, som visar strukturen och grundläggande designelement för de olika sidtyperna.

8. UI-Design: Med wireframen som grund skapar vi en detaljerad och visuellt tilltalande design för hemsidan och de olika sidtyperna.

9. Kodning och webbutveckling: Här börjar det faktiska byggandet av din hemsida. Våra utvecklare kodar och implementerar alla nödvändiga funktioner i WordPress för att göra designen levande och fungerande.

10. Inläggning av innehållet: Vi fyller webbplatsen med innehåll, inklusive texter, bilder och andra medier.

11. QA-testning: Hemsidan genomgår en omfattande kvalitetstestning för att vara säkra på att allt fungerar som det ska och ser bra ut på alla skärmstorlekar och enheter.

12. Lansering: Slutligen lanserar vi din nya hemsida och gör den redo att ta emot besökare.

Ytterligare tjänster: Beroende på vad du har för behov kan vi inkludera tjänster som exempelvis copywriting och fotografering av produktbilder.

Varje steg i vår process är optimerad för att ge dig en tydlig väg från projektets start till lanseringen. Vi ser fram emot att hjälpa dig att lyckas på webben.

Våra extratjänster

På Comlog strävar vi efter att erbjuda en heltäckande och skräddarsydd upplevelse för dig som kund. Det är detaljerna som gör din hemsida unik och framgångsrik, så därför erbjuder vi en rad extratjänster som kompletterar och förstärker din plats på webben.

Copywriting

Att skriva sina egna texter till hemsidan har både för- och nackdelar. Fördelen är att du kan ditt företag och dina tjänster utan och innan. Nackdelen är att du kanske kan det lite för bra.

Genom att anlita en extern copywriter får du ett par nya fräscha ögon som ser ditt företag från utsidan för första gången – precis som dina nya besökare på hemsidan kommer att göra. På så sätt är det större chans att texterna träffar besökarna på den nivå där de befinner sig.

Bra copytexter är engagerande och är optimerade både för besökare och sökmotorer.

Bildbehandling och optimering

Bildbehandling och optimering innefattar justeringar av färgbalans, kontrast, ljushet, beskärning och storleksanpassning för att bilderna ska vara av högsta kvalitet och optimerade för webben.

Det här är särskilt viktigt för produktbilder, då högkvalitativa bilder kan göra produkten mer attraktiv och förbättra besökarnas upplevelsen. Dessutom anpassas bilderna för snabb laddningstid på hemsidan, och det är en kritisk faktor för både användarupplevelse och sökoptimering.

Användartestning

Efter QA-testningen, men före den faktiska lanseringen, kan det vara värdefullt att genomföra användartestning, speciellt på lite större webbplatser och e-handelsplattformar.

Användartestningen innebär att riktiga användare testar hemsidan för att ge feedback om användarupplevelsen. Det kan hjälpa till att hitta eventuella problem som inte upptäckts under den interna testningen.

Det kan också hjälpa till att hitta problem i hemsidans struktur och design, som kan göra att besökarna har svårt att hitta viss information.

Sökmotoroptimering

En av våra mest värdefulla extratjänster är sökmotoroptimering, eller SEO.

Den här tjänsten är viktig för att öka din hemsidas synlighet och locka fler relevanta besökare.

Genom att använda moderna SEO-tekniker anpassar vi din hemsida för att bättre motsvara sökmotorernas kriterier för att rankas högre i sökresultaten.

Utbildning och support

Att ha en uppdaterad hemsida är avgörande för att du ska lyckas på webben. Därför inkluderar vi alltid en genomgång i hur du uppdaterar och underhåller innehållet i din WordPress-webbplats om du inte har använt den plattformen tidigare.

Du får även tre månaders fri support efter att projektet har avslutats. Under den tiden kan du kontakta oss med eventuella frågor eller problem som kan uppstå.

Underhåll och uppdateringar

Det kommer ständigt nya uppdateringar av WordPress och för de tillägg som din hemsida kommer att ha. Det är relativt enkelt att göra de uppdateringarna själv, men om du inte vill vara inne och riva runt i inställningarna själv så kan du köpa den tjänsten av oss.

Vi är bara en kontakt bort...

Din nya hemsida kan vara närmare än du tror. Kontakta oss för att komma igång.

Webbyrå - WordPress-hemsidor för företag