Sluta gömma dig för dina kunder

Sökmotoroptimering

Dina nya kunder finns där ute – de har bara inte hittat dig än.

Du har tjänster och produkter som är i toppklass. Du har en ny fin webbplats, som gör det enkelt för besökarna att bli kunder. Det enda du saknar är besökare.

Den tiden är sedan länge förbi, då det räckte att ha en webbplats för att besökarna skulle komma. Numera är det stenhård konkurrens om varje kund.

Att sökmotoroptimera din webbplats är en bra investering och en av de mest effektiva marknadsföringsåtgärder, som kan ge bäst resultat om den görs på rätt sätt.

SEO Sökmotoroptimering
SEO

Var är bästa stället att gömma dig på ifall du vill vara säker på att inte bli hittad? Sidan 2 på Google.

Hur många länkar klickade du på sist du gjorde en sökning på Google? Bläddrade du hela vägen till sista sidan och läste igenom alla sökresultaten noggrant?

Självklart inte – du tittade säkert bara på de översta länkarna och valde den bästa av dem. Mer än 90% av alla internetanvändare klickar bara på sökresultaten på första sidan. Det är därför det är så viktigt med sökmotoroptimering. Om du inte syns på första sidan så är risken stor att du missar många nya kunder.

Sökmotoroptimering – Vad är det egentligen?

Sökmotoroptimering, eller SEO (Search Engine Optimization), gör det lättare för sökmotorerna att veta vilka besökare som är lämpligast att skicka till din webbplats.

Genom att sökoptimera din webbplats på rätt sätt hjälper du alltså sökmotorerna att ge dig fler kunder.

En gång i tiden var det relativt enkelt att sökoptimera sin webbplats. Det gällde i princip bara att trycka in de sökord man ville optimera, så många gånger man kunde på en sida. Den som knölade in sökordet flest gånger kom överst i söklistorna. Att sidorna därmed blev mer eller mindre oläsliga för besökarna var förstås en nackdel.

Numera är sökmotorerna betydligt mer sofistikerade och om du försöker fuska för mycket så kan du bli straffad och få en ännu sämre placering än när du började, eller till och med bli helt avstängd.

SEO-byrå Stockholm
SEO Stockholm

Sökmotoroptimering handlar om mer än att bara få fler besökare.

Du vill inte bara få fler besökare till din webbplats. Du vill framför allt få rätt besökare.

Vill du hellre ha 5000 besökare, där 5 av dem blir kunder, eller 500 besökare, där 50 blir kunder? Vårt mål med sökoptimeringen är inte bara att räkneverket i din besöksstatistik ska börja snurra, utan snarare är det kassakvittosrullarna som ska snurra.

Det är i runda slängar 200 viktiga faktorer som påverkar din placering hos Google. Dessa ändras dessutom löpande. Till exempel bildoptimeringar, användbarheten på mobiler, sökordsdensitet och mycket annat.

Med så många faktorer att hålla reda på kan det bara skönt att ha en expert vid din sida, som ser till att allt blir rätt.

Varning för garantier!

Om någon garanterar dig en viss placering på Google så ska du springa så fort du kan. Det är ingen som kan garantera någonting inom sökmotoroptimering.

I bästa fall handlar det om att sökoptimera fraser som ingen egentligen söker på, och det är ju ingen idé att ligga överst i en lista som ändå ingen bryr sig om. I värsta fall handlar det om rena lögner, eller ännu värre, skumma tekniker som kan göra att din webbplats helt blir svartlistad från Google.

Den enda garantin vi lämnar är att vi lägger all kraft och all den expertis vi har inom sökmotoroptimering för att du ska hamna så högt upp som möjligt på de sökord och söktermer som är relevanta för din målgrupp.

SEO Sökmotoroptimering Stockholm
Sökmotoroptimering SEO-byrå

Är du redo att bli hittad?

Sökmotoroptimering är en långsiktig process, och resultaten kommer oftast sakta men säkert.

Ett projekt inleds med att definiera vilka sökord och fraser du egentligen ska optimera på för att få de rätta besökarna. Det är ofta inte de mest självklara sökbegreppen som ger de bästa kunderna.

Kontakta oss idag för att påbörja (eller fortsätta) din sökmotoroptimering.